Tinejdžer iz BiH napravio bicikl-grtalicu

U iščekivanju snijega i usput švrljajući po internetu, došao sam na ideju da napravim bicikl-grtalicu, govori mladi inovator Josip Ćorić iz Rodoča, predstavljajući svoj novi projekat.

S obzirom na sniježne padavine svuda oko Mostara, te najave kako bi ovu godinu moglo zabijeliti kao što je to bilo nekoliko godina ranije, četrnaestogodišnji Josip je odlučio snijeg dočekati spremno.

– Ponovo su svuda najavljivali veliki snijeg, kao i 2012. godine, pa sam se sjetio kako je u tom periodu Mostaru i okolini nedostajalo grtalica i čistača snijega. U garaži sam imao bicikl, koji je stajao pokvaren, pa sam se dao u istraživanje preko interneta i tako je sve krenulo – objašnjava Josip za Bljesak.

Slične pokušaje je, kako kaže, vidio u Americi, ali njima, za razliku od njegovog, projekt nije uspio.

– Moj bicikl-grtalica radi. Sad mi je samo žao što nije palo više snijega kod nas, no planiram s tatom otići i na Blidinje i malo zagrijati bicikl – priča Josip, koji je uz školu i ljubav prema izumima, aktivan i u borilačkim vještinama.

Inače, ljubav prema tehnologiji naslijedio je od oca i tetka s kojima provodi sve svoje slobodno vrijeme smišljajući nove ideje i projekte.

– Privlači me sve novo, s tatom uvijek radim na nekim idejama i projektima. Posljednje što bih izdvojio jeste kariola s motorom na pogon i dva točka pozadi na kojoj radim sa svojim tetkom – govori mladi inovator, te dodaje kako se nada da će neki od njegovih inovacija “upaliti”, te postati koristan i drugima.

Related posts