Tarik Kurbegović, mlada nada bihaćke košarke

Tarik Kurbegović mlada je nada bihaćke košarke. Ovaj petnaestogodišnjak košarkom se bavi od svoje osme godine, a danas je jedan od najtalentovanijih košarkaša bihaćkog Želje 1971.

Zajedno s svojim suigračima osvojio je niz uspjeha. Mladi Kurbegović u konkurenciji kadeta nastupao je na pozivnom turniru u Francuskoj Tiam Tourno, gdje je ekipa zauzela visoko peto mjesto. Na košarkaškom kampu Baško Polje, od strane je najeminentnijh trenara Bosne i Hercegovine proglašen je za najperspektivnijeg mladog igrača.

Na jednom od najačih turnira u BiH ,Kengur Kup predvodio je svoju ekipu, kao najbolji strijelac turnira,također na domaćem turniru Una Kup kao najbolji strijelac sa svojom ekipom zauzeo je drugo mjesto. Kao član seniorskog tima KK ŽELJO 1971 Bihać osvojio je KUP USK.

Trenutno kadetska ekipa u kojoj Tarik nastupa nalazi se na prvoj poziciji Kantonalne lige, bez ijedne izgubljene utakmice. S obzirom na koji način Tarik radi i trenira, treneri mu predviđaju blistavu košarkašku karijeru, piše USKsport.

Related posts