Sušić: Prosinečki je dobar izbor

Stariji ljubitelji nogometa pamte kakav je igrač bio Safet Sušić. Čak 13 godina bio je reprezentativac bivše države, devet godina nosio je dres PSG-a, kluba koji je prvi naslov prvaka osvojio baš kad je tamo igrao Pape.

– Nisu me zaboravili. I danas me znaju zaustaviti navijači na ulicama Pariza. Za njih sam bio i ostao legenda. Na Park prinčeva odem s vremena na vrijeme, kad mogu na neku veliku utakmicu, rekao je Sušić, koji je komentirao izbor Thomasa Tuchela za novog trenera francuskog prvaka.

– To je bila naredba iz Katara. Mnogi su u Parizu iznenađeni odlukom. Očekivali su veće trenersko ime, a došao je on. Za neke je ovdje ta odluka bila i šokantna. PSG-u očito nešto nedostaje. Očekivao sam da ove godine napokon ponovno dođu barem do polufinala Lige prvaka, ali opet su rano ispali. Pitanje je mogu li s Tuchelom na klupi napraviti evropski iskorak, dodao je.

Danas je slobodan, bez posla, ali ponude stalno stižu. Mogao bi se vratiti u tursku ligu. Selektor naše selekcije bio je od 2009. do 2014, a sad je tamo Robert Prosinečki.

– Vidim da su ga dobro prihvatili i to je najvažnije. Sigurno je dobar izbor za klupu BiH. Bio je veliki igrač i vjerujem da će biti jednako dobar trener, kazao je Sušić.

fokus.ba

Related posts