Snijeg ponovo stvorio probleme vozačima u BiH

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Krivojevići.

Nakon uklanjanja teretnog vozila, ponovo je u funkciji saobraćaj na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Maglaj kod tunela Karaula.

Nove padavine ovoga jutra uslovljavaju sporije odvijanje saobraćaja na putevima u BiH. Posebno se izdvajaju dionice u višim planinskim predjelima, gdje je kolovoz zasniježen, a zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica.

Izdvajaju se putni pravci: Prozor-Gornji Vakuf, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Sarajevo-Rogatica, Banja Luka-Turbe, Han Pijesak-Vlasenica, Kupres-Šujica i Mrkonjić Grad-Glamoč. Na dionicama u nižim predjelima, kolovoz je pretežno mokar. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, kao i da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

U Bosni će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili snijegom. Padavine, uglavnom, u prvom dijelu dana. U Hercegovini jutro oblačno s kišom ponegdje.

U ostatku dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature kretat će se od 2 do 8, na jugu od 11 do 16 stepeni.

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme s kišom i snijegom u Bosni.

Related posts