Smail Dervišević, direktor Kantonalne bolnice: Bolnica neće moći funkcionisati bez vode, ugroženo je 400 pacijenata (VIDEO)

Izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima su uzburkale javnost u Krajini, posebno onu u Bihaću kada je gradonačelnik Bihaća jasno kazao zbog čega se izmjene ovog zakona rade.

Kako je gradonačelnik Fazlić prije skoro mjesec dana naveo, izmjene su bile u korist stranačkim tajkunima, naglašavajući da su građani redovne platiše komunalne naknade, te da se njima ovim izmjenama nije učinila nikakva usluga.

Kazao je da je ovo način udara na Grad Bihać i budžet grada,ali i da neće više gledati kroz prste dužnicima Gradu Bihaću, javnim ustanovama kojima je osnivač Kanton.

I nakon nepunih mjesec dana, Vodovod Bihać je počeo sa isključenjem vode dužnicima. Osnovne i srednje škole, te fakulteti na području grada Bihaća su bili prvi na listi, a kako je portal USN.ba večeras objavio, sutra je na redu i Kantonalna bolnica u Bihaću.

– U Kantonalnoj bolnici leži 400 pacijenata. Mi ne možemo raditi bez vode. Kazali su da će nam poslati cisterne s vodom, ali vodu za piće, a šta ćemo sa operacionim salama. Ko se odluči na takav potez, morat će se suočiti s posljedicama, kazao je Smail Dervišević, direktor Kantonalne bolnice.

Podsjećamo, dug Kantonalne bolnice iznosi 183.000 KM, a menadžment ove ustanove nije bio u stanju iznaći rješenje za ovaj finacijski problem.

Pohvalno je da gradonačelnik Fazlić, napokon, ispunjava neka od datih obećanja i Vodovod Bihać postupa jednako prema svima. Da li će gradonačelnik Fazlić izdržati pritisak, kako politički, tako i medijski ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Related posts