Skidao je i fotografisao: Mladić namamio i silovao maloljetnicu u Velikoj Kladuši

Tužilaštvo USK vodi istragu protiv Š.A. (19) iz Velike Kladuše, koji je osumnjičen za silovanje i seksualno napastvovanje šesnaestogodišnje maloljetnice.

Ovaj događaj se dogodio u proteklu subotu u tom gradu. Policijskoj stanici Velika Kladuša obratio se otac maloljetnice Š.Š. (57) te prijavio da je njegova kćerka otišla od kuće prije nekoliko dana, da bi je naposlijetku pronašao kod osumnjičenog.

Nakon što je odveo kući, maloljetnica se povjerila maćehi kako ju je Š.A. tokom boravka u njegovoj kući, skupa sa još tri lica, skidao i fotografisao, a potom silovao, pišu Nezavisne novine.

Prema riječima Snježane Galić, portparola MUP-a USK, policija je obavila razgovor s maloljetnicom u prisustvu predstavnika Centra za socijalni rad iz Velike Kladuše, a potom je ona podvrgnuta liječničkom i ginekološkom pregledu.

Tom prilikom ustanovljeno je kako nema vidljivih tragova povreda na tijelu, a nezavnično se saznaje kako se radi o maloljetnici koja je od ranije policiji poznata po skitnji i čestim odlascima od kuće.

Nakon saslušanja u policiji Š.A. je pušten na slobodu, a od lica koja su prisustvovala pomenutom događaju uzete su izjave.

Izvještaj o počinjenju krivičnog djela silovanje i polni odnošaj s djetetom podnesen je Tužilaštvu USK, koje vodi istragu u ovom predmetu.

(Izvor: Nezavisne)

Related posts