Široki čeka žestoka kazna: Hoće li Disciplinska komisija N/FSBiH suspendovati fudbalere Zrinjskog?

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sutra u 15 sati održat će sjednicu na kojoj će glavna tema biti incidenti na Pecari u revanš meču finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva.

Takmičarska komisija N/FSBiH suspendovala je stadion do okončanja postupka, a kako nezvanično saznaje Faktor, osvajač Kupa naše zemlje sutra će biti žestoko kažnjen zbog nedoličnog ponašanja navijača koji su izviždali himnu BiH, a potom skandirali “Za dom spremni”, “Ubij baliju”…

Iako nam niko iz komisije nije mogao potvrditi, saznajemo da Širokobriježani na svom stadionu neće moći igrati šest ili sedam utakmica. Uz to klub sa Pecare bit će kažnjen i novčano. Kazna će vjerovatno biti dvocifrena, a prema Discilinskom pravilniku može iznositi i do 30.000 KM (Široki će navjerovatnije biti kažnjen sa 15.000 KM)!

– Ne mogu ništa prejudicirati. Sjednica je zakazana za utorak u 15 sati, a nakon što sagledamo dokumentaciju vidjet ćemo kakva će kazna biti – kazao je za Faktor Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije N/FSBiH.

Pitali smo Kosorića da li će Disciplinska komisija N/FSBiH razmatrati i eventualnu kaznu za fudbalere Zrinjskog, koji su se nesportski ponašali nakon utakmice u Bijeljini i u svlačionici skandirali “Bit će Željo k…. šampion”. Videosnimkom neprimjenog ponašanja objavio je Tonći Kukoč, prvotimac Plemića, koji je uz to vrijeđao i Slavka Petrovića, trenera tima sa Grbavice. Uz njega, jasno se vidi da se vulgarnim riječnikom koristio i Nemanja Bilbija…

U Članu 44. Disciplinskog pravilnika N/FSBiH piše da se ovakvi “prekršaji” sankcionišu zabranom igranja do šest utakmica!

Pojedini savezi reaguju na nesportsko ponašanje, a to je prije pet godina na svojoj koži osjetio tadašnji reprezentativac BiH Semir Štilić, koji je zbog skandiranja “Legija je k….” suspendovan na šest utakmica i kažnjen je novčano sa 5.000 eura! Uz to, na zahtjev Legije, morao je uputiti javno izvinjenje ovom klubu!

– Sjećam se kada je Štilić suspendovan, ali ne znam da li ćemo sutra raspravljati o igračima Zrinjskog, odnosno ne znam da li nam je pripremljena dokumentacija za to – kazao je Kosorić.

/faktor.ba

Related posts