Sestra Edite Malkoč: Ne očekujem ništa od pravosuđa, uzdam se u Božiju kaznu

“Izručenje Sanjina Sefića BiH meni ne znači ništa, jer moju sestru, koja je ubijena, isto kao i Selma, to neće vratiti. Ionako ništa ne očekujem od našeg pravosuđa, koje je od cijelog ovog slučaja napravilo cirkus. Uzdam se jedino u Božiju kaznu, i to je jedina prava kazna.”

Kazala je ovo za Faktor Enesa Malkoč-Kekić, sestra nastradale Edite Malkoč, nakon informacije da je Sefić danas predat zakonskim organima naše države.

Dodala je da članovi njene porodice neće biti prisutni u Sarajevu kad Sefić bude predat, jer za to, jednostavno, nemaju snage.

– Nama je i ovo dosad već previše, i bez ovog cirkusa koji je napravljen od svega, pošavši od činjenice da je uspio pobjeći, do nepotpune zamolnice i svega ostalog. Jednostavno nemamo više nikakav komentar, sve smo već ranije rekli, kazala nam je Editina sestra.

Dodala je da porodicama puno znači podrška medija, koju su imali sve ovo vrijeme.

– Previše je sve teško i bolno i puno nam je značila podrška medija u proteklom periodu. Željela bih zaista da se zahvalim svima koji su ovo sve vrijeme pratili i bili uz nas, davali nam podršku, kaže Kekić.

Pripadnici MUP-a Srbije, predali su danas na Graničnom prijelazu Rača Sudskoj policiji FBiH Sanjina Sefića.

On je 10. oktobra 2016. godine u saobraćajnoj nesreći usmrtio u centru Sarajeva dvije studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

Sefić se više od dva mjeseca nalazio u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu. Nakon nesreće koja se desila 10. oktobra prošle godine Sefić je pobjegao iz BiH, ali je uhapšen u Srbiji 12. oktobra.

faktor.ba

Related posts