Senad Cama pobjegao iz BiH: Raspisana međunarodna potjernica za narkodilerom

Federalna uprava policije (FUP) raspisala je međunarodnu potjernicu sa Senadom Camom iz Prijepolja, a po nalogu Općinskog suda u Sarajevu koji ga traži zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Mjera koja se potjernicom traži jeste hapšenje i ekstradicija Came organima gonjenja u našoj zemlji. Cama je inače privođen u policijskoj akciji “Malta” koju su u februaru 2014. godine proveli pripadnici FUP-a u Sarajevu.

Tada je uhapšeno ukupno 12 osoba među kojima su bila i dvojica pripadnika MUP-a KS, jer su se sumnjičili za organiziranu nabavku, proizvodnju i prodaju kanabisa i heroina. Uhapšeni policajci su privedeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, te odavanje službene tajne.

Ovu grupu istražitelji su duže vrijeme tajno pratili i prisluškivali osumnjičene, što je rezultiralo njihovim hapšenjem. Nekoliko mjeseci nakon akcije protiv osumnjičenih je podignuta i optužnica koja ih je tereti da su od sredine 2013. do februara 2014. godine postali pripadnici organizirane grupe ljudi radi neovlaštene kupovine, držanja i prenošenja te posredovanja u kupovini i prodaji droge, čime su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Osim Came optužnicom su obuhvaćeni i Dženan Drljević, Edis Bunar te Zoran Veličković (43), Sandra Dedić (34), Alen Agović (37), Faris Čolpa (40), Esad Ličina (42) i Igor Ilinčić (38). Međutim, većina njih puštena da se brani sa slobode. Senad Cama je 2007. osuđen na godinu zatvora jer je ispred restorana “Cigo” u Vogošći ranio Elvedina Kurtovića.

Dženan Drljević, također, se otprije dovodi u vezu sa kriminalnim aktivnostima. U oktobru 2011. godine Aldijan Daidžić (31) je teško ranjen u stomak hicem iz pištolja u pucnjavi u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Daidžić je policiji rekao da mu je ozljede nanio Dženan Drljević, ispred zgrade na Trgu međunarodnog prijateljstva, ali policija po izlasku na to mjesto nije pronašla nikakve tragove.

Edis Bunar poznat je policiji po pucnjavama. Bunar je u društvu dvojice kompanjona u augustu 2012. godine demolirao buregdžinicu “Derby”, koja se nalazi u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

/faktor.ba

Related posts