SDA: Namjenska industrija će se razvijati, a na provokacije velikosrpske kuhinje ne nasjedamo

Zahtjev SNSD-a za sazivanje hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine predstavlja pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od strane Dodikovih poslušnika, navode u SDA.

Zahtjev je potpuno neopravdano i suprotno Poslovniku prihvatio predsjedavajući Doma Mladen Bosić. Ne postoje nikakvi, a naročito ne postoje opravdani razlozi za sazivanje takve sjednice bez saglasnosti Kolegija. Očigledno je da Bosić, kao i mnogi drugi iz grupacije Saveza za promjene, nemaju snage i hrabrosti da se odupru još jednoj provokaciji, koja dolazi od strane Milorada Dodika, saopćeno je iz SDA.

– Radi se o klasičnoj zamjeni teza svojstvenoj velikosrpskoj ideološkoj kuhinji da se drugi optužuju za ono što, ustvari, oni rade. Jedino što izaziva zabrinutost jeste stalno naoružavanje susjeda, koje može ugroziti Aneks 1B Dejtonskog mirovnog sporazuma o ravnoteži vojnih efektiva u regionu, kao i stalne izjave i postupci Milorada Dodika kojima se atakuje na suverenitet BiH, prijeti njenom teritorijalnom integritetu i dovodi u pitanje mir i stabilnost.

SDA neće nasjesti na ovu, kao i na bilo koju drugu provokaciju. Možemo samo ponoviti da ćemo jačati našu namjensku industriju za tržište, ali i za “ne daj Bože”. Ovo nije prijetnja nikome, ali je jasna poruka za sve one koji imaju nečasne namjere prema BiH. Jačanje odbrambene moći države, koja je u nedavnoj prošlosti bila izložena brutalnoj agresiji, loša je vijest samo za one koji nemaju dobre namjere prema njenim stanovnicima.

Naša zemlja i njeni građani koji je vole nikada u budućnosti neće biti zatečeni. Bit ćemo uvijek spremni da branimo njenu cjelovitost, demokratski karakter i ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji. Srebrenica, Tomašica i brojna druga stratišta zločina i genocida nikada se više neće ponoviti jer će to garantovati snažne institucije i svi segmenti odbrane BiH, među kojima važnu ulogu ima namjenska industrija – stoji u saopćenju.

Related posts