Sarajka Amina Hasanbegović okitila se lentom druge pratilje Miss Balkana

Sarajka Amina Hasanbegović na nedavnom takmičenju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila se lentom druge pratilje, što je veliki uspjeh na samom početku njene karijere u modelingu.

“U kratkom vremenskom periodu sam ostvarila veliki uspjeh, što me čini ponosnom. Ovo je za mene i više nego odličan plasman. Imam 18 godina i smatram da mogu napraviti jako dobar posao u budućnosti. Sigurna sam da će učešće na ovom izboru promijeniti moj život barem u jednom dijelu. Želim nastaviti dalji rad, ali, naravno, to mi nije prioritet. Cilj mi je završiti fakultet, a uporedo se nastaviti baviti i modelingom. Sigurna sam da će mi ova lenta otvoriti mnoga vrata. Planiram ići na izbor za Miss koji je na svjetskom nivou i nema državno takmičenje. Pripremam se kako fizički, tako i psihički za nove izazove koji me čekaju i prilike koje će mi biti pružene”, kaže Amina Hasanbegović.

Prošle godine je učestvovala na takmičenju “Miss Earth BiH“, gdje je okrunjena titulom prve pratilje. Mlada ljepotica je, inače, završna godina Treće gimnazije u Sarajevu, a planira upisati Pravni fakultet.

“Od malena sam željela postati advokat. Jako sam komunikativna i veliki sam borac za pravdu, tako da sam sigurna da ću se u tome odlično snaći. Obzirom da sam još uvijek učenica srednje škole, a bavim se i modelingom, svo vrijeme trošim na trud da budem što uspješnija na oba polja. Učešće na takmičenju „Miss Earth BiH“ je bilo moje prvo pojavljivanje u ovom svijetu. Već tada sam dobila razne ponude za angažmane, pa tako i mogućnost da se pojavim na ovom izboru. Želim da se zahvalim organizatorima, a posebno Sari Kalabić na ukazanom povjerenju, te Bogdani Trifković koja od samog početka prati moj rad i svojim savjetima mi pomaže da se što bolje snađem u ovom poslu i pokažem sebe u najboljem svjetlu- ističe manekenka.

Od malena gaji afinitete prema sportu i sportskom plesu, ali sebe je, u konačnici, pronašla upravo u modelingu. Od stranih zvijezda uzor joj je lijepa Italijanka Monica Bellucci, dok od naših modela jako cijeni Amru Silajdžić.

“Potrebno je jako puno truda, zalaganja i odricanja da postignete nešto, ali, kada imate cilj kojem težite, ta odricanja padaju u sjenu svega lijepog što ovaj posao donosi. U slobodno vrijeme treniram i bavim se muzikom. Bavila sam se odbojkom 4 godine, a sada sam fokusirana na fitness. Nakon izbora sam dobila razne ponude i trenutno sam u realizaciji jedne od njih. Sigurna sam da će ih biti još puno, tako da ne namjeravam stati na ovome”, zaključuje Hasanbegović, te dodaje da je često povezuju sa imenjakinjom i prezimenjakinjom, uspješnom dizajnericom Aminom Hasanbegović iz Novog Pazara, koju još nije upoznala, ali bi joj bila čast kada bi dobila mogućnost da sarađuje sa njom .

Related posts