Sanski Most: JKP "Sana" prodaje stočnu pijacu

Javno komunalno preduzeće “Sana” ponudilo je na prodaju nepokretnu i pokretnu imovinu koja je u njihovom vlasništvu i čija je ukupna vrijednost 834.967 maraka, potvrdio je Faruk Alagić, tehnički direktor ove firme, koja se nalazi u stečaju.

Prema njegovim riječima, radi se o imovini za koju je procijenjeno kako je neperspektivna za budućnost firme, a sredstva koja budu ostvarena prodajom upotrijebiće se za vraćanje dugovanja.

On je istakao kako je na prodaju ponuđen prostor stare stočne pijace u naselju Krkojevci površine 18 dunuma, čija je vrijednost procijenjena na oko 600.000 maraka, kao i nekoliko poslovnih prostora te dva vozila.

Prema njegovim riječima, prodaja će biti obavljena kombinovanom metodom koja podrazumijeva pisanu ponudu i usmeno nadmetanje, a pravo sudjelovanja imaju sva pravna i fizička lica koja do kraja mjeseca dostave zatvorene ponude. Alagić je istakao kako je ovo preduzeće u posljednja 33 mjeseca, koliko traje stečaj, uspjelo izmiriti polovinu dugovanja koja su iznosila oko 2,6 miliona maraka.

“Uspjeli smo kroz stečajni postupak preduzeće staviti na zdrave noge, sada preduzeće posluje na zdravim ekonomskim osnovama i obavlja svoju osnovnu djelatnost”, istakao je Alagić.

Prema njegovim riječima, cilj je u narednom periodu isplatiti ostatak dugova kako bi preduzeće izašlo iz procesa stečaja i uključilo se u tržišnu utakmicu.

nezavisne.com

Related posts