Sanirano preko 90 posto kvarova na dalekovodima u USK

Nakon što je skoro cijeli Unsko-sanski kanton sinoć ostao bez struje usljed obilnih snježnih padavina, tokom današnjeg dana radnici Elektrodistribucije sanirali su preko 90 posto kvarova, a tokom noći se očekuje da će u funkciju biti pušteni i preostali dalekovodi koji su trenutno van napajanja električnom energijom.

Kako su za Klix.ba kazali u Civilnoj zaštiti Unsko-sanskog kantona, radnici Elektrodistribucije proveli su aktivno na terenu skoro cijeli dan kako bi sanirali kvarove na dalekovodima u Bihaću, Cazinu, Bosanskoj Krupi, Bužimu, Velikoj Kladuši, Ključu i Sanskom Mostu, čiji su veći dijelovi bili bez struje tokom prošle noći i skoro cijeli današnji dan.

“Još nekoliko naselja u Cazinu i Velikoj Kladuši su trenutno bez napajanja električnom energijom, no dežurne ekipe su na terenu i očekuje se da će svi problemi biti otklonjeni tokom noći. Kvarovi u ostalim općinama su sanirani”, istakli su iz Civilne zaštite.

Podsjećamo, većina dalekovoda na prostoru ovog kantona od sinoć je bila van funkcije, tako da je skoro cijeli kanton bio bez električne energije, izuzev općine Bosanski Petrovac, gdje nisu zabilježeni značajniji problemi.

Većina magistralnih i regionalnih puteva u USK su prohodni, a zbog niskih temperatura na cestama je moguća poledica, zbog čega se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja.

Related posts