Samsung predstavio najnovije modele Galaxy Z 6 serije telefona i Buds 3 slušalica

Kompanija Samsung danas je na Unpacked događaju u Parizu predstavila šestu seriju Galaxy Z Flip i Fold pametnih telefona te Galaxy Buds 3 i Buds 3 Pro slušalice.

Na tradicionalnom julskom Unpacked događaju koji je ove godine održan u Parizu, Samsung je predstavio svoje novitete. Ranije su s Galaxy S serijom ušli u eru umjetne inteligencije, a njen napredak i integraciju nastavili su i u Fold i Flip seriji pametnih telefona 6. serije koje su predstavili danas u Parizu.

Danas je jasno naglašeno da Galaxy Z Flip 6 i Galaxy Z Fold 6 pametni telefoni donose ono najbolje od Galaxy AI na svojim FlexWindowu i FlexModu.

TM Roh, predsjednik i rukovodilac Mobile eXperience Business sektora Samsunga, je kazao da je historija inovacija Samsungu omogućila vođstvo u sferi mobilnih komunikacija i stvaranje preklopnih uređaja i uvođenje mobilne vještačke inteligencije.

“Izuzetno nas raduje što danas možemo zajedno predstaviti ove dvije komplementarne tehnologije i otvoriti nove mogućnosti korisnicima širom svijeta. Naši preklopni uređaji odgovaraju na jedinstvene potrebe svakog korisnika i sada nam, unaprijeđeni snagom Samsung Galaxy AI, donose do sada neviđeno korisničko iskustvo”, kazao je TM Roh.

Danas je u Parizu predstavljena najtanja i najlakša Z serija do sada koju odlikuju ravne ivice, elegantan izgled, poboljšan dizajn, ali i otpornost uređaja koji su zaštićeni Armor Aluminium okvirom i Corning Gorilla Glass Victus zaštitom ekrana.

Galaxy Z Fold 6 pametni telefon dolazi s glavnim ekranom od 7,6 inča i preklopnim ekranom od 6,3 inča s osvježenjem od 120Hz. Dok Flip 6 serija dolazi s vanjskim ekranom od 3,4 inča i unutrašnjim ekranom od 6,7 inča.

Oba uređaja najnovije Galaxy Z serije pokreće Snapdragon 8 Gen 3, najnapredniji procesor do danas koji se pokazao kao najbolje rješenje u korisničkom iskustvu rješavanja zadataka i korištenja mobilne vještačke inteligencije.

Galaxy Z Fold 6 na vanjskom ekranu ima 10-megapikselnu kameru, a ispod unutrašnjeg ekrana ima selfie kameru od 4 megapiksela. Na zadnjem dijelu se nalazi trostruka kamera i to ultraširoka od 12, širokougaona od 50 i telefoto kamera od 10 megapiksela.

Baterija uređaja je 4.400mAh, a pokreće ga Android 14. Galaxy Z Flip 6 na zadnjem dijelu ne posjeduje treću kameru, telefoto od 10 megapiksela, dok posjeduje ultraširoku od 12 i širokougaonu od 50 megapiksela. Posjeduje i 400 mAh manju bateriju nego Z Flip 6.

Galaxy Z Fold 6 dolazi sa 12 GB RAM memorije i tri opcije ROM memorije od 1TB, 512 GB i 256 GB, dok Galaxy Z Flip 6 dolazi s 12 GB RAM memorije i 512 i 256 MB ROM memorije.

Kada govorimo o AI na mobilnim uređajima, sve ranije predstavljeno unaprijeđeno je u Galaxy Z Fold 6 pametnom telefonu koji na velikom ekranu olakšava korištenje Note Assista u Notes aplikaciji omogućavajući PDF prijevod preko postojećeg teksta, Composer opciju za predlaganje teksta koristeći samo ključne riječi, Sketch to image funkcija koja omogućava generisanje detalja slika i crtanja u aplikaciji galerije ili Note ekranu i brojne druge mogućnosti.

Google Gemini je sada integrisan u novu Galaxy Z seriju tako da korisnici zvučnom komandom “Hey Google” mogu iskoristiti sve mogućnosti Geminija, a osim toga, kao i na Galaxy S seriji aktivna je i funkcija Circle to search, Prevodioca za interakciju između dvije osobe, prevodioca telefonskih poziva u realnom vremenu. Tu su još i funkcije Foto asistenta, Portretnog studija, Instant usporenih snimki i druge.

“Uređaj donosi unaprijeđeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući snažnom čipsetu i 1,6x većoj rashladnoj komori, koja omogućava duže uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Tehnologija Ray Tracing omogućava živopisan grafički prikaz na ekranu dijagonale 7,6 inča 16 koji nudi poboljšanu svjetlinu do 2.600 nita, za uranjajuće gaming iskustvo”, kazali su na današnjoj prezentaciji.

Kada govorimo o ostalim specifikacijama, Galaxy Z Flip 6 na svom vanjskom ekranu veličine 3,4 inča omogućava rješavanje većine zadataka bez otvaranja telefona od predložaka odgovora, opcija zdravog života kroz Health aplikaciju, mnogo više widgeta te onih šminkerskih opcija promjene pozadinskih slika shodno doba dana, vremenskih uslova i slično. FlexCam s Auto Zoom opcijom će omogućiti svakome da ima savršenu sliku, a na zadnjem dijelu je široka kamera od 50 megapiksela te ultraširoka od 12 megapiksela.

Galaxy Buds 3 serija s integracijom Galaxy AI-a donosi direktan prevod predavanja u realnom vremenu, a preko Voice komandi pokreće aplikacije za pokretanje muzike. Poboljšana je i redukcija buke, a odlikuje ih i poboljšan dizajn za još ugodnije nošenje Buds 3 Pro se postavljaju u ušni kanal, dok obična verzija je “otvorena” i omogućava korištenje slušalica u različitim okruženjima duže vrijeme.

Novi Galaxy Z Fold6, Z Flip6 i Galaxy Buds3 serija u Bosni i Hercegovini su dostupni za prednarudžbu, počevši od danas, 10. jula.

Na policama u radnjama bit će dostupni od 24. jula, a dostupne boje su: srebrena sjena, roza i tamnoplava za Galaxy Z Fold 6, odnosno srebrena sjena, žute, plave i mentol zelene za Z Flip 6.

Galaxy Z Fold 6 će biti dostupan po preporučenoj cijeni od 3.999 KM, a Z Flip 6 od 2.399 KM.

Galaxy Buds 3 serija dostupna je srebrnoj ili bijeloj boji po cijeni od 349 KM za običnu te 499 KM za Pro verziju.

U Parizu su predstavljeni i pametni satovi Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra.

Novi pametni satovi ključni su za Samsung viziju digitalnog zdravlja, nudeći personalizovane uvide i prilagođena zdravstvena iskustva.

Galaxy Watch 7 povećava svakodnevnu dobrobit uz personalizovane vježbe i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja, dok Galaxy Watch Ultra podržava korisnike u ostvarivanju ekstremnih dostignuća zahvaljujući svojim karakteristikama.

TM Roh, predsjednik Samsung Mobile eXperience Business sektora, izjavio je da ovi uređaji omogućavaju korisnicima detaljan uvid u zdravlje i korisničku dobrobit.

Galaxy Watch 7 omogućava praćenje preko 100 vježbi i detaljan pregled tjelesne forme. Galaxy Watch Ultra nudi napredna fitness iskustva, ekstremne mogućnosti i praćenje sportskih aktivnosti u različitim okruženjima.

Oba uređaja pokreće novi Wear OS 5, pružajući napredne performanse i energetsku efikasnost.

“Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomjeraju svoje granice, sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće 14 i hidroizolacijom od 10 ATM. Treba dodati i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9.000 metara visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima”, poručili su danas.

Galaxy Watch 7 dolazi u dvije veličine, dok je Galaxy Watch Ultra dostupan s kućištem od 47 milimetara. Uređaji omogućavaju besprijekornu interakciju s Galaxy i Google aplikacijama, pružajući korisnicima sveobuhvatno nosivo iskustvo.

Galaxy Watch7 od 40mm bit će dostupan po cijeni od 649 KM odnosno 739 KM za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju, a model od 44mm od 699 KM odnosno 799 kKM, u Bluetooth odnosno LTE verziji.

Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po cijeni od 1.399 KM isključivo u LTE verziji.

Izvor: Klix.ba

Related posts