Rooney se odriče milijuna kako bi opet igrao za voljeni klub

ČINI se da je Wayne Rooney već završio svoju priču u Manchester Unitedu i samo je pitanje kada će njegov odlazak biti i službeno potvrđen.

Nakon što je odbio transfer u Kinu, posljednjih mjeseci se nagađalo oko Rooneyjevog povratka u Everton kojeg je napustio kao 18-godišnjak. Britanski “Independent” objavio je danas novu ekskluzivu i otkriva da će do “romantičnog” transfera gotovo sigurno doći nakon završetka sezone.

Izvori iz Evertona i Manchestera tvrde da je Everton prva želja Waynea Rooneyja koji bi u klubu svoje mladosti volio oživjeti karijeru i vratiti se u englesku reprezentaciju iz koje je izostavljen za večerašnji prijateljski meč s Njemačkom i kvalifikacijski s Litvom.

Najveći problem Evertonu predstavlja ugovor za najplaćenijeg Engleza u Premiershipu, a klub iz Liverpoola spreman mu je ponuditi oko 150 tisuća funti tjedno, što je gotovo upola manje nego što sada zarađuje. Manchester je navodno spreman potpuno se odreći bilo kakve odštete, iako s napadačem imaju ugovor do ljeta 2019. godine.

Ovog tjedna pojavila se informacija kako je za Rooneyja zainteresiran i West Ham, no Rooney se nakon 13 godina na Old Traffordu vidi u još samo jednom dresu u kojem bi mogao završiti karijeru.

Rooney je 2004. stigao u Manchester upravo iz Evertona sa samo 18 godina, a plaćen je 35 milijuna eura, tada rekordni iznos za nogometaša mlađeg od 20 godina.

Related posts