Ronaldov transfer u Juventus zadao glavobolju čelnicima igre FIFA 19

Čelnici EA Sportsa su u junu ove godine objavili kako će nova FIFA 19 izaći 28. septembra, a na naslovnici najnovijeg izdanja najpopularnije fudbalske simulacije naći će se Cristiano Ronaldo i to u dresu Real Madrida, a to bi mogao predstavljati veliki problem budući da je Portugalac prije nekoliko dana odlučio karijeru nastaviti u Juventusu.

Triler, naslovnica kao i neki modovi u igri usko su vezani sa Cristianom Ronaldom u dresu Reala, a nakon šokirajućeg transfera u Juventus morat će se promijeniti svega dva mjeseca prije izlaska igre.

Moguće je da FIFA dobije i novi najavni trailer, ali fokus je ove godine na povratku Lige prvaka i Evropa lige u FIFA serijal.

Podsjetimo, UEFA i Konami se nisu odlučili za produženje trogodišnjeg ugovora te je tako PES nakon 10 godina ostao bez licence za najjače klupsko takmičenje u Evropi.

Slična situacija se dogodila i prošle godine kada je KONAMI objavio promotivni omot novog PES-a 2018, na kojem se nalaze igrači Barcelone među kojima je bio i Neymar, a koji je samo par dana nakon toga šokirao fudbalski svijet transferom u PSG.

Dobra vijest za ljubitelje Serie A je da ćete je moći igrati pod tim imenom, jer je EA Sports ove godine uspio otkupiti prava, te se italijanska liga u igri više neće zvati Calcio A.

Ipak, stiče se utisak kako su u EA Sportsu malo ‘požurili’ sa izlaskom najnovije FIFE, budući da će se na naslovnici igre naći igrač u pogrešnom dresu.

sportsport.ba

Related posts