Ronaldo na predstavljanju otkrio ono što svi čekaju: Osvojio sam sve, posao u Evropi je završen

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo danas je predstavljen kao novi igrač Al Nassra. Portugalac se obratio medijima u Saudijskoj Arabiji.

Ronaldo je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Al Nassrom, a Saudijci su za danas zakazali medicinske preglede i predstavljanje medijima i navijačima.

Nakon što je prošao medicinske preglede, Ronaldo je nešto poslije 17 sati po našem vremenu sjeo pred novinare.

Iako su pojedini mediji najavili da bi se Ronaldo već nakon ljeta mogao vratiti u Evropu i igrati Ligu prvaka prema klauzuli koju ima u Al Nassru, to neće biti istina. Makar ako je vjerovati današnjoj izjavi Ronalda koji je poručio da je njegov posao u Evropi završen.

“Osvojio sam sve, moj posao u Evropi je završen. Igrao sam za najvažnije klubove u Evropi. Imao sam mnogo prilika u Evropi, mnogi klubovi iz Brazila, Australije, SAD-a i čak Portugala, ali sam dao svoju riječ Al Nassru. Ja sam unikat pa je i ovaj ugovor unikatan “, rekao je Ronaldo na predstavljanju u Al Nassru.

Objasnio je svoju odluku. Ronaldo ističe da je ponosan što je prešao u Saudijsku Arabiju te da se njegova porodica i on osjećaju veoma ugodno.

“Ponosan sam što sam napravio ovakvu odluku u mom životu i nogometnoj karijeri. Ovo je novi izazov za mene i ponosan sam što mi je Al Nassr dao ovakvu priliku. Jučerašnji doček je bio nevjerovatan za mene i moju porodicu i ponosan sam. Kada donosim odluke, porodica me podržava, a posebno djeca. Sretni su kao i ja, ovdje se osjećamo dobro. Narod Saudijske Arabije je dobar”, ističe Ronaldo.

Portugalac se osvrnuo na činjenicu da nogomet u Saudijskoj Arabiji nije na toliko visokom nivou.

“Ako uzmemo za primjer Svjetsko prvenstvo, jedina reprezentacija koja je savladala Argentinu je Saudijska Arabija. Mnogi iznose svoje mišljenje, ali ne znaju mnogo o nogometu. Svi timovi su danas spremni, imate mnoga iznenađenja kao što su Južna Koreja, afričke selekcije, Kostarika… Ne brinem o tome šta ljudi govore. Znam da je ova liga kompetitivna i nadam se da ću zaigrati već nakon sutra”, dodao je Portugalac.

Podsjetimo, Ronaldo je u petak zvanično postao najbolje plaćenim sportašem ikada potpisavši ugovor vrijedan 173 miliona funti godišnje.

Izvor: Klix.ba

Related posts