Rezultati pojačane kontrole saobraćaja u Bihaću

U skladu sa planom sačinjen na osnovu Strategije MUP- USK-a koja se odnosi na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK-a, pripadnici PS Bihać, Prve Policijske uprave, su dana 20. i 21.04. 2017. godine na području grada Bihaća, proveli akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i sankcionisanje učinjenjenih prekršaja sa akcentom na: nepropisno zaustavljanje i parkiranje, korištenje mobitela u toku vožnje kao i ne korištenje sigurnosnog pojasa.
Rezultati ovih akcija su slijedeći:
Kontrolisano vozila i vozača: 169
Uručeno prekršajnih naloga po ZOOSS: 167
Od toga je:
Po članu 34 ( ne korištenja sigurnosnog pojasa): 98 pr. naloga
Po članu 172 ( nenošenje dokumenta): 4 pr. naloga
Po članu 74 ( nepropisno zaustavljanje i parkiranje): 67 pr. naloga
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova USK ovom prilikom još jednom upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da postupaju u skladu sa naredbama izdanim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, te na taj način doprinesu boljoj ličnoj sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.

“Naročito pozivamo sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama.”, stoji u saopćenju MUP-a.

Related posts