Reagovali organizatori banjalučkog polumaratona zbog učesnika s majicama Ratka Mladića

“Kao organizatori Go Pro RMC Banjaluka polumaratona i 2. Vivia Run&More Weekend“ festivala koji je održan proteklog vikenda u Banjaluci, a u kom je učešće uzelo preko 7.000 trkača iz cijelog svijeta, propagiramo isključivo sport, takmičarski duh i dobru energiju i druženje među ljudima. Ograđujemo se od bilo kakvih insinuacija i netačnih navoda pojedinih medija u kojima se organizator označava kao podrška bilo kakvoj priči koja nema isključivo sportsku konotaciju”, naveli su nakon što je u objavljena vijest koja je izazvala negativne reakcije.

Organizatori ističu da su za njih svi dobro došli u Banju Luku i na trku.

“Od 10.000 zvaničnih fotografija koje su napravili naši oficijelni fotografi nemoguće je pregledati svaku ponaosob u ovako kratkom vremenu i identifikovati svaku pojedinačnu majicu i trkača, ali se vrlo ograđujemo od bilo koje vrste političkih, kao i bilo koje vrste ekstremnih poruka ma od koga one dolazile i ko ih pisao ili nosio na sebi. Ograđujemo se od onih koji pišu takve poruke, ograđujemo se od bilo kakvog ekstremizma, kao i od onih koji traže senzacionalizam preko leđa organizacije, čime direktno nanoše štetu i nama kao organizatorima, ali i svima onima koji su proteklog vikenda bili dio jedne pozitivne sportsko – zabavne priče u Banjaluci. Naglašavamo da su jedine majice iza kojih organizator stoji Nike dri fit oficijelne majice Go Pro RMC Banjaluka polumaratona – našeg sportskog sponzora kompanije Sport Vision i brenda Nike, koje su svi prijavljeni učesnici, dobili u svojim trkačkim paketima”, kazali su.

U saopćenju se navodi da sve druge majice, koje učesnici nose na stazi, nemaju nikakve veze sa organizatorima, one su lične i trkači ih nose na vlastitu odgovornost.

“Molimo sve dobronamjerne ljude da se uzdrže od negativnim komentara, jer organizatori nemaju nikakve veze sa bilo kakvim licima ili bilo kakvom pričom koja nije sportska, edukativna, zabavna ili muzička. Podsjećamo vas da su i ove godine naši gosti na festivalu bili ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, regiona, Evrope i svijeta, različitih vjera i nacionalnosti i da će svi oni i u godinama koje dolaza uvijek biti rado viđeni gosti na našem događaju.”

Izvor: klix

Related posts