Razočarenje među cazinskim malinarima: Ne dozvoljavam da im malinu dajem za 1 KM

Sezona berbe malina počinje, a razočarenje među cazinskim malinarima je sve veće. Iako se neki mogu pohvaliti visokom kvalitetom ovogodišnjih malina, zbog izuzetno niske otkupne cijene, za koju se pretpostavlja da neće biti veća od 1,6 – 2 KM, očaj i kriza u sektoru maline sve više raste.

Zbog toga se mnogi odlučuju na očajničke korake. Već smo pisali na našem portalu Cazin.NET o Jasminu Hadžiću iz Gornje Koprivne koji je odlučio da ne prodaje svoje proizvode otkupljivačima u bescjenje.

Svi znamo da je malina proizvod koji ne može propasti. Prodaje se svježa, prodaje se smrznuta i nema škarta jer sve što ostane uvijek se preradi za sokove i slično. Znamo da u europskim zemljama za 125 grama maline izdvaja se do 2 eura, istakao je ranije Jasmin Hadžić za Cazin.NET.

Na isto se odlučio i Fehim Murić iz MZ Polje, koji je uputio video poziv svim građanima Cazina da slobodno dođu u njegov malinjak, uvjere se, prije svega, u kvalitetu njegovih proizvoda, ali i da beru i plate koliko žele.

Iz poštovanja prema svojoj porodici i sebi ne dozvoljavam da im malinu dajem za 1 KM, radije ću ju halaliti narodu da jede, ističe Murić.

Related posts