Rapidan pad popularnosti: Čak 70 posto mladih ne podržava Bajdenov odnos prema ratu u Gazi

Ova anketa je zapanjujuća, i zapanjujuća je zbog utjecaja koji rat između Izraela i Hamasa ima na Bajdena, rekao je Mekinturf

Najnovija nacionalna anketa NBC Newsa pokazuje da je ocjena odobravanja američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) pala na najnižu razinu njegovog predsjedništva i iznosi 40 posto.

Većina birača ne odobrava njegovo vođenje vanjske politike i rat između Izraela i Hamasa. Anketa pokazuje kako zaostaje za bivšim predsjednikom SAD Donaldom Trampom (Trump).

Erozija za Bajdena najizraženija je među demokratima, od kojih većina vjeruje da je Izrael otišao predaleko u svojoj vojnoj akciji u Gazi, i među glasačima u dobi od 18 do 34 godine, s nevjerovatnih 70 posto njih koji ne odobravaju Bajdenovo postupanje u ratu.

Republikanski anketar Bil Mekinturf (Bill McInturff)  je rekao kako se ne sjeća drugog trenutka kada su vanjski poslovi koji nisu uključivali američke trupe transformirali američki politički krajolik.

– Ova anketa je zapanjujuća, i zapanjujuća je zbog utjecaja koji rat između Izraela i Hamasa ima na Bajdena – rekao je Mekinturf.

Izvor: Avaz.ba

Related posts