Radončić: Smjena Jusića je sada u rukama Zvizdića, mi smo se jasno odredili

Nakon što je završen sastanak Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e svi članovi Komisije izuzev Fahrudina Radončića odmah su napustili zgradu, dok je lider SBB-a ostao unutra. Kako je rekao po izlasku popio je kafu s direktorom OSA-e privatno, ali da to nije nikakva tajna, piše Patria.

On je kazao da kada je riječ o aferi “Ušće” da su imali vrlo iscrpan razgovor s rukovodstvom OSA-e.

– Dobili smo dokumente koji potvrđuju da nije bilo prisluškivanja niti u BiH niti vani, što znači da medijska ili politička teza da su prisluškivani politički funkcioneri Srbije nije tačna – kazao je Radončić.

Lider SBB-a odgovarajući na novinarsko pitanje istakao je da su i dalje pri svom zahtjevu da se smijeni zamjenik ministrice odbrane Sead Jusić.

– Mi smo se politički odredili prema nepoštivanju odluka Ustavnog suda BiH sada je sve u rukama Zvizdića (Denis Zvizdić op.a.) i Parlamenta BiH. Mi u tom smislu ne želimo biti agresivni, mi smo pokazali svoju političku odgovornost i za nas je ta priča završena dok ne dođe do glasanja u Parlamentu. Riječ je riječ, potpis je potpis, oficijelni zahtjev postoji i naravno da ostajemo pri zahtjevu za smjenu – kazao je Radončić.

Related posts