Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi

Kineski turista, koji je iz provincije Hubej stigao u Pariz, preminuo je nakon što je nekoliko dana bio u kritičnom stanju.

“Kineski turista, koji je došao iz provincije Hubej, stigao je u Francusku 16. januara. On je hospitalizovan i izolovan do 25. januara. Njegovo stanje se ubrzano pogoršalo i bio je u kritičnom stanju nekoliko dana, što je dovelo do toga da bude prebačen na intezivnu negu”, izjavila je francuska ministarka zdravlja Agnes Buzin.

Ona je dodala da njegova ćerka, koja je takođe zaražena od koronavirusa i smještena u istoj bolnici, više nije u životnoj opasnosti i da bi uskoro trebalo da bude puštena, prenosi Sputnjik.

Do sada je u Kini od koronavirusa umrlo 1.523 ljudi, a zaražene su 66.492 osoba, a više od 25.600 medicinskih radnika, iz ostalih kineskih regija, je poslato u Hubej.

Svim građanima koji se sa praznika ili odmora vraćaju u Peking naloženo je da ostanu u karantinu – ili kod kuće ili da se podvrgnu 14-dnevnom kolektivnom posmatranju. U protivnom će biti sankcionisani.

Izvor: Oslobođenje.ba

Related posts