Proslavljeni američki producent i režiser Peter Radovich snima serijal o Džananu Musi

U narednih sedam dana, ovisno o vremenu, Džanan Musa će se zajedno sa Peterom Radovichem, proslavljenim producentom i režiserom koji je direktor američkog sportskog programa CBS i dobitnikom 27 Emmyja, uputiti u rodni Bihać.

Povod je serijal koji će se snimiti u rodnom gradu našeg košarkaškog reprezentativca.

Prvi put će se desiti da na tom nivou posjeta i snimanje budu u gradu na Uni. Prvi put da neko povezan sa NBA ligom posjeti grad Bihać.

Povod snimanja je priča koju je američki režiser osmislio, a tiče se odlaska i uspjeha Evropskih igrača u NBA ligi koji dolaze iz malih sredina za koje većina Amerikanaca nikad nisu čuli.

Epizoda koja se snima u gradu na Uni za cilj ima svim amerikancima ispričati priču o Džananu Musi i malom gradu iz kojeg dolazi kao i košarkaškom klubu Cedevita.

Sama tematika snimanja će biti usmjerena da prikaže kako je iz male države Džanan postao evropski kadetski prvak sa svojom zemljom, te ove godine osvojio tri prestižne nagrade za najboljeg mladog igrača Eurokupa i ABA lige, kao i ulazak u najbolju petorku ABA lige, navodeći da je rijetkost u evropskim okvirima sresti se sa 19-godišnjakom koji tri godine igra profesionalnu košarku.

Također će biti govora i o KK Cedevita u kojem je Džanan proveo 3,5 godine. Povod samog snimanja, pored navedenog, svakako je činjenica da će naš košarkaški dragulj 21. juna biti dio NBA drafta.

Milionska promocija i interesovanje doveli su poznatog američkog producenta u grad na Uni.

U kratkom razgovoru sa Džananom otkriveno nam je da će mu biti čast predstaviti Bosnu i Hercegovinu i grad Bihać kao i svoj klub milionskom auditoriju te da je planirana posjeta prvom igralištu na kojem je krenuo trenirati košarku, kao i prvoj dvorani u kojoj je odigrao jednu utakmicu.

Također Džanan ističe da će iskoristiti ovu priliku da pokaže sve prirodne ljepote grada na Uni.

“Želim pokazati iz kakve sredine dolazim te da u Bihaću žive posebni ljudi. Dobio sam informaciju da čekamo lijepo vrijeme za termin snimanja. Siguran sam da će svi Amerikanci biti oduševljeni rijekom Unom. Jako sam uzbuđen. Nadam se ljudima na ulici te da pošaljemo sliku lijepog Bihaća i Bosne i Hercegovine”, rekao ja Musa.

klix.ba

Related posts