Pronađena lokacija na kojoj se Sejfović skrivao

Na području sela Grajani kod Visokog pronađena je lokacija na kojoj se skrivao Amel Sejfović za kojim policija traga od kada je pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Sarajevo.

Srna prenosi da su na toj lokaciji pronađene stvari za koje se sumnja da su Sejfovićeve, ali da se ne zna gdje se on nalazi.

Trenutno se vrši kriminalistička obrada osobe, koja je uhapšena pod sumnjom da je pomogla Sejfoviću u bjekstvu, nakon čega će biti predata Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Za Sejfovićem, koji je iz zatvora pobjegao 3. septembra raspisana je potjernica, a trag mu se nakon bjekstva gubi na području Visokog, gdje se već danima vrše pretresi.

Svakodnevno se privode osobe za koje postoji sumnja da su bile dio mreže koja mu je pomogla.

U pritvoru su dva čuvara i jedan medicinski tehničar iz KPZ, te osoba koja je uhapšena u Visokom. Ostali su nakon ispitivanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo pušteni na slobodu.

Sejfović se nalazio u pritvoru jer je sa još osam osoba optužen za pljačku Rajfajzen banke na Ilidži 2015. godine kada su ukrali oko 300.000 KM, a unakrsnoj vatri bježeći usmrtili biciklistu Kemu Bašića.

Related posts