Promovisan roman "Bejat" autora Suvada Hadžića

U velikoj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim u sklopu manifestacije “Dani općine Bužim 2021.” održana je promocija romana “Bejat” autora Suvada Hadžića.

Na samom početku gostima je poželio dobrodošlicu i pozdravio prisutne načlenik općine Bužim Mersudin Nanić koji je naglasio da je jako bitno sjećanje na one koji su zaslužni za ono što danas imamo.

Naime, roman “Bejat” opisuje upravo težinu i ljepotu života, a u isto vrijeme provlači pitanja iskušenja i zapitanost boraca danas te njihovu borbu koja traje i dvadeset pet godina iza rata.

Promotor je bio dr. Amir Ismić koji je između ostalog naglasio: “naši historičari, iako smo ušli u 21. stoljeće, još nisu napisali cjelokupnu povijest Bosne. Iz onoga što je do sada istraženo i objavljeno o našoj historiji može se utvrditi da su mnogi ratovi i stradanja snašli našu domovinu. Također, dodaje da Bošnjaci o svojoj historiji znaju vrlo malo i da možda u toj činjenici leži razlog velikog broja genocida ponavljanih u kontinuitetu. “Analizom ovog sadržaja i strukture romana možemo zaključiti da autor obuhvata nekoliko tematskih cjelina, i to period same pripreme za agresiju, tok agresije, te završne operacije u odbrani RBiH”, zaključuje Ismić.

Izvor: ckbuzim.ba

Related posts