Prodaje Golf “tricu“ za 14 hiljada eura

Ovih dana na renomiranom njemačkom oglasniku Mobile.de pojavio jedan zaista interesantan oglas u sklopu kojeg privatni vlasnik prodaje automobil Golf mk.3.

Sam naslov oglasa navodi spomenuti Golf tamno crvene boje, automatski mjenjački sklop, klima-uređaj i cijenu od 13,995 eura. Da, dobro ste pročitali – u zemlji gdje je Golf „trojku“ moguće kupiti za vrećicu kikirikija i kutiju cigareta, ovaj se drznik usudio oglasiti svoj primjerak za tu ogromnu količinu novaca.

Samim time se vrijedi zapitati ko je tu lud i zašto je cijena toliko visoka, pa eto nekoliko detalja…

Za početak, radi se o Golfu s dvolitrenim benzinskim motorom, koji je prema riječima mehaničara i svih onih koji se takvima osjećaju „dobar“. Zatim je tu oprema koja se s obzirom na 1995. godinu bez problema može nazvati „bogatom“.

Dotična oprema između ostalog podrazumijeva i ABS, grijana sjedala, svašta-nešto na struju, centralno zaključavanje, CD-player i brojač okretaja (što je za ono vrijeme poslovično škrtoj V.A.G. grupaciji bio luksuz). Također se u nabrajanju popisa opreme vrijedi vratiti u devedesete i spomenuti treće stop-svjetlo, djeljivu zadnju klupu i alu-felge.

Doduše, taj dio s “atraktivnošću“ i nije toliko daleko od istine koliko se možda na prvi pogled čini, jer ovaj Golf izuzev sveg navedenog ima i debelu servisnu knjigu, a onda je tu i originalna kilometraža koja iznosi skromnih 2,330 kilometara.

Related posts