Velika Kladuša: Identifikovani počinioci koji su opljačkali apoteku

Jučer u 18,17 sati Policijskoj stanici obratila se radnica apoteke „Eurofarm“ u ulici Sulejmana Topića i prijavila da je u apoteci nepoznata osoba uz prijetnju vatrenim oružjem, otuđila novac.

Policija je izvršila kontrolu šireg područja u ulici 8. marta, gdje su uočili osobe inicijala P. E. rođen 1987. godine u Velikoj Kladuši, gdje je i nastanjen u ulici Zuhdije Žalića br.15 i osobu inicijala M. DŽ. rođen 1993. godine u Velikoj Kladuši, gdje je i nastanjen u mjestu Johovica bb.

Patrola je kod P. E. pronašla plinski pištolj nepoznate marke, cal. 9 mm i šest komada metaka, „fantomku“ i novac u vrijednosti od 70 KM, nakon čega su navedene osobe lišene slobode, a pronađeni predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela privremeno oduzeti. Također patrola je u neposrednoj blizini pronašla i odbačeni novac od 480 KM u raznim apoenima i jaknu, koje su osumnjičeni odbacili prije hapšenja.

O svemu je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, te dežurni istražilac i kriminalistički tehničar Odjeljenja krminalističke policije koji su izvršili uviđaj i utvrdili da je od strane navedenih osumnjičenih osoba počinjeno krivično djelo razbojništvo nad radnicom apoteke „Eurofarm“ pri čemu je otuđen novca u vrijednosti od 1.430 KM u raznim apoenima.

Nakon završene kriminalističke istrage i obrade protiv osumnjičenih će Kantonalnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Related posts