Prim. dr. Smail Dervišević, kandidat za GV Bihaća: Zajedničkim snagama možemo mijenjati Bihać nabolje

Kandidati Stranke demokratske akcije Bihać za Gradsko vijeće Grada Bihaća odgovorili su na pet pitanja i time u određenoj mjeri upoznali birače s onim što nude i koje projekte planiraju podržavati ukoliko budu izabrani u Gradsko vijeće. 

Za sve one koji Vas ne poznaju, ko je Smail Dervišević? 

Zovem se Smail Dervišević. Rođen sam 1967. godine u Bihaću gdje sam završio osnovnu i srednju školu. Studij na Medicinskom  fakultetu Univerziteta u Sarajevu završio sam 1998. godine  i stekao zvanje doktor medicine. Po završetku studija specijalizirao sam urologiju na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu a potom stekao zvanje primarijusa. Od 1992. do 1995. godine bio sam pripadnik 5. korpusa Armije Bosne i Hercegovine. U periodu od marta 2015. do decembra 2018. bio sam direktor ZU Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“. Za vrijeme dok sam obavljao dužnost direktora, Bolnica je nagrađena najvećim priznanjem Grada Bihaća Poveljom grada Bihaća. Za svoj uspješan profesionalni rad nagrađen sam Plaketom Grada u februaru 2020. godine. Trenutno obavljam dužnost načelnika Odjela urologije.

Oženjen sam i imam dvoje djece.

Zbog čega ste se odlučili kandidirati za Gradsko vijeće? 

Mislim da sam svojim dosadašnjim postignućima pokazao da sam osoba koja može mijenjati svoje okruženje nabolje.

Koji su po Vama ključni problemi s kojima se susreću Bišćani?  

Ključni problemi su to što grad uopće ne brine o budućnosti svojih građana. Da brine, bilo bi više parkova, dječijih igrališta, biblioteka, sportskih igrališta, kulturnih institucija…

Koje aktivnosti i projekte planirate podržati ukoliko budete izabrani u Gradsko vijeće?  

Ukoliko budem izabran u gradsko vijeće podržat ću sve projekte koji mogu poboljšati kvalitet života u Bihaću.

Koja je vaša ključna poruka biračima?

Ključna poruka je da samo zajedničkim snagama možemo mijenjati Bihać nabolje.

Related posts