Pregovori su počeli: Dolazi serija koja će zasjeniti i "Igru prijestolja"

“Igra prijestolja” (“Game of Thrones”) će završiti 2018. ili 2019. godine, ali ljubitelji fantazija sa srednjevjekovnim šarmom bi mogli da dobiju dostojnu zamjenu. Štaviše, mogli bi da dobiju seriju koja će brzo zasjeniti sve što je “Igra” napravila.

Kako pišu američku mediji, producentska kuća Warner Bros. i nasljednici J.R.R. Tolkiena ušli su u pregovore sa Amazonom oko razvijanja serije zasnovane na “Gospodaru prstenova” (“Lord of the Rings”). Romani koji su postali jedinstven kulturološki fenomen i pretočeni u epske filmove mogli bi tako da zažive i u najaktuelnijem formatu današnjice, piše Bosonoga.com.

Pregovori su još u vrlo ranoj fazi i nijedna strana nije bila raspoložena da kaže nešto o njima, ali samo njihovo pokretanje sasvim razumljivo privlači izuzetnu pažnju. Razmjere ovakvog projekta su jasne svima, pa se za pregovaračkim stolom nalazi i lično Jeff Bezos, izvršni direktor Amazona. Treći najbogatiji čovjek na svijetu ne učestvuje u sklapanju poslova za Amazon Studios, ali jeste poznat kao veliki ljubitelj fantastike.

Ukoliko Amazon uspije da zaključi ovaj ugovor i proizvede seriju “Gospodar prstenova”, bit će to idealan oporavak za kompaniju uzdrmanu smjenama izvršenim nakon što se Roy Price, donedavni direktor Amazon Studios jedinice, našao među optuženima za seksualno uznemiravanje.

Podjednako velika vijest bi to bila i za milione “Gospodarovih” fanova širom planete.

Related posts