Predstavljamo: Jasmin Džaferagić, mladi umjetnik iz Bihaća

O sebi u 3 rečenice?

Jasmin Džaferagić, 20 godina, student na Univerzitetu u Bihaću, fotograf. Smatram se velikim radnikom, optimistom,snalažljivom i veoma društvenom osobom. Želim uspjeti u životu i pokazati svoj puni potencijal,te ga maksimalno ga iskoristiti.

Kako je sve počelo?

Počelo je slučajno, došao sam nekako do veoma jednostavnog fotoaparata, jeftinog ne znajući nikakva pravila fotografiranja i cijele te umjetnosti. Počeo sam fotografisati i otkrio da imam talenta za taj vid posla, te svakodnevno učio i istraživao o tome( kao i dan danas) nastojeći da obogatim svoje znanje i unaprijedim vještine. Fotografija u današnjem vremenu je moćno“oružje“ marketinga, i nimalo nije lako kako se čini i kaže „Ah, to je samo slikanje“. Zahtijeva punu koncetraciju, znanje i maštovitost kako bi napravili remek djelo.

Šta želiš da postigneš, koji ti je cilj?

Cilj je jednostavan,želim biti najbolji u ovom pozivu, trudit ću se iz dana u dan i dokazivati sebi da mogu biti ono što želim.

Nagrađivan od Svjetske Banke?

Da, iako se bavim relativno kratko vrijeme, brzo sam napredovao, te i aplicirao i učestvovao u takmičenju Svjetske Banke u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Furaj Pozitivu“ gdje je učestvovalo preko 100 fotografa. Ja sam bio jedan od pobjednika, i izložba istih je bila na Trgu u Bihaću, a prije toga u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci. Slijedeći cilj mi je učestvovati na Svjetskom takmičenju u fotografiranju, kojeg organizira Sony grupacija krajem godine.

Nešto krako u vezi stranice koju vodiš, i uslugama koje pružaš?

Da, vodim stranicu pod nazivom Picpaq Studio, na Facebook-u. Tu postavljam svoje fotografije sa fotošutinga i svega ostalog, a naravno široka paletu usluga imam svi zainteresirani za to mogu se obratiti u Inbox stranice, ili na Facebook profil.

usn

Related posts