Predloženo gašenje kluba: Jedinstvo iz Bihaća odlazi u zaborav?

Nekadašnji premijerligaš NK Jedinstvo mogao bi se ugasiti ukoliko se ne pronađe način da se spasi klub.

Bihaćki klub se nalazi u katastrofalnoj situaciji i igrači su u protekloj sezoni igrali gotovo bez ikakve novčane naknade, a daljnji nastavak rada je tema o kojoj se unutar Jedinstva posljednjih dana sve više razgovara.

Na vanrednoj Skupštini kluba koja je održana u Muzeju AVNOJ-a predložen je proces reorganizacije, odnosno da se klub zbog ogromnih dugovanja ugasi i osnuje novi koji bi krenuo iz najnižeg ranga takmičenja.

“Zbog ogromnih dugovanja koja su nastala u prošlom periodu predloženo je da se ugasi klub i osnuje novi. Kroz naredne dvije sedmice mi ćemo razgovarati sa gradonačelnikom i premijerom USK-a i vidjeti da li bi oni pomogli. Ako ne, ne preostaje ništa drugo nego da se klub ugasi”, kazao je za SportSport.ba predsjednik Skupštine NK Jedinstvo Emir Kurić.

Ta tačka dnevnog reda prolongirana je za novu vanrednu Skupštinu kluba koja će biti do kraja tekuće godine. Do njenog održavanja radni tim koji je formiran će razgovarati sa privrednicima s prostora Unsko-sanskog kantona, te gradonačelnikom Bihaća i premijerom kako bi se pronašao način da se spasi ponos svih Bišćana.

Related posts