Policija rasvijetlila krađu laptopa iz Razvojne agencije USK-a

Policijski službenici Policijske stanice Bihać, rasvjetlili su krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287 KZ F BiH, a koja se desila na području Grada Bihaća.

Naime, dana 08/09.05.2018.godine, NN počinioc ili više njih, su došli do prostorija Razvojne agencije USK-a, koja se nalazi u ulici Mirostava Krleže br.2, te uz upotrebu fizičke snage i podesnih predmeta nasilno otvorili dvoje vrata od kancelarija i iz unutrašnjosti istih otuđili više laptopa različitih proizvođača, Fujitsu, Siemens, Lenov, stoji u izvještaju MUP-a USK-a.

Šteta pričinjena ovim krivičnim djelom je procjenjena na oko 4.294 KM. Operativnim radom na terenu u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela pripadnici Kriminalističke Policije PS Bihać, su dana 21.06.2018. godine pronašli otuđene predmete, laptope vlasništvo Razvojne agencije USK-a koji su vraćeni vlasniku, a ovom prilikom su pronađeni i predmeti koji služe za izvršenje krivičnih djela i to jedan metalni pajser, jedan okvir za vatreno oružje „pištolj“, nekoliko metaka za pištolj cal.7,65 mm, par platnenih rukavica, kao i odjevni predmeti tamnije boje koje je počinioc ili više njih koristio za počinjenje ovog krivičnog djela.

U narednom periodu pripadnici Kriminalističke Policije PS Bihać, će nastaviti rad na kompletiranju ovog krivičnog djela.

Related posts