Policija o slučaju u Velikoj Kladuši: Otac policiji dostavio sporni snimak, majci oduzeto dijete

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio videosnimak na kojem majka u Velikoj Kladuši fizički zlostavlja svoju kćerku, iz MUP-a USK u cilju informisanja javnosti saopćili nekoliko detalja u vezi ovog slučaja.

Kako su naveli, 24. avgusta ove godine Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši obratio se Z. A. (1983.) otac petogodišnje djevojčice, koji je prijavio svoju bivšu suprugu te dostavio snimak na kojem se vidi da majka fizički maltretira kćerku.

“Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici obavijestili su JU Centar za socijalni rad Velika Kladuša, kao i nadležno Kantonalno tužilaštvo te poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju krivičnog djela nasilje u porodici, počinjeno od majke D. D. (1986.)”, kazali su u MUP-u.

Protiv D. D. podnesen je izvještaj Tužilaštvu USK o počinjenom krivičnom djelu, a podnesen je i zahtjev za izricanje zaštitne mjere Općinskom sudu u Velikoj Kladuši u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici.

“U saradnji sa JU Centar za socijalni rad Velika Kladuša, istog dana, 24.08.2017. godine, petogodišnjakinja je predana ocu na daljnje staranje. Također, otac petogodišnjakinje obratio se sa zahtjevom Općinskom sudu Velika Kladuša za poništenje rješenja o starateljstvu majke nad kćerkom, a sud je 18.10.2017. godine i donio rješenje da se starateljstvo nad djevojčicom povjerava ocu”, istakli su u MUP-u.

Related posts