Kad "najtiražnija bošnjačka novina" prevrši svaku mjeru: Kome je rat bio brat?

Štampa “za čiju se naklonost SBB izborio” građanima Bosne i Hercegovine je u nedjeljnom izdanju preko anonimnog tviteraša poručila kako su sporni nosioci funkcija u državnim agencijama s prezimenom Nanić.

Naime, pored teksta koji tematizira veliki broj savjetnika u državnim, entitetskim i kantonalnim ministarstvima te općinama, našao se tvit preko kojeg Dnevni avaz građanima poručuje da je Nanićima “rat bio brat” – doslovno.

Husein Nanić, direktor Agencije za visoko obrazovanje BiH, čije se ime navodi u tvitu, nije ni u kakvom srodstvu sa Arifom Nanićem, direktorom Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), koji se također spominje. Arif je brat rahmetli Izeta Nanića, legendarnog komandanta bužimske 505. viteške brigade.

“Nekom je rat brat” stoji u tvitu koji se prenosi u Avazu bez ikakve zadrške. Ova krilatica doslovno znači da se neko dobro snašao u ratu, profitirao od rata… Doslovno, nedvosmisleno, Radončićevo glasilo nam poručuje da je Arif profitirao od smrti legendarnog komandanta, svog brata Izeta!? Krajnje morbidno, uvredljivo, bezobrazno. Ne uzimaju se u obzir ni njegove kompetencije ni to kako ovaj čovjek zaista obavlja svoj posao, što svakako može biti predmet propitivanja.

U ovoj državi ne bi trebalo biti nedodirljivih, ali ako je ikome “rat bio brat”, ako je iko profitirao, to je onda čovjek za kojeg kažu da je u Sarajevo došao sa dvije kese, a iz rata izašao sa medijskom kompanijom u svom vlasništvu.

Radončić nam tako u 8.000 broju Avaza preko anonimnog tviteraša poručuje šta možemo očekivati od “vodeće bošnjačke novine” u narednom periodu. Nakon što je pokušao degradirati, kriminalizirati, baciti u blato veliki broj oficira Armije RBiH, “konsultant Dnevnog avaza” Radončić morao bi znati da postoji granica, da se negdje mora zaustaviti. Postoje svetinje u koje se ne dira, koje se ne ismijava, čijoj porodici se ne imputira da je profitirala od smrti svoga najmilijeg. Takav je Izet Nanić. – piše faktor.ba

Related posts