Policajac iz Zvornika uhapšen zbog sumnje da je “obrisao” više od 150 kazni

Nermin Sarajlić, policajac iz Zvornika, uhapšen je i pritvoren, a utvrđeno je da je uzimao novac od više bezbjednosno interesantnih lica, te status njihovih neplaćenih kazni u registru mijenjao statusom “plaćeno”.

Policija sumnja da stoji između 140 i 150 takvih izmjena, dok je oko 40 kazni stornirao, što je činio od januara 2016. do trenutka hapšenja, odnosno do petka.

Kako stoji u saopštenju iz MUP-a RS, uz navođenje inicijala, njega su uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa CJB Zvornik.

Terete ga da je kao policajac Centra javne bezbjednosti Zvornik počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

“U okviru istrage, utvrđeno je da je N.S. od više bezbjednosno interesantnih lica uzimao novac, a zauzvrat u registru novčanih kazni i prekršajnim evidencijama falsifikovanjem omogućio da ta lica budu izbrisana iz evidencija kao dužnici budžeta RS za prethodno neplaćene prekršajne naloge”, stoji u saopštenju iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS su saopštili da je protiv ovog policajca pokrenut disciplinski postupak i doneseno je rješenje o suspenziji. – pišu nezavisne.

Related posts