Pogledajte filmsku akciju hapšenja srbijanskih kriminalaca

Srbijanska policija je uhapsila 10 osoba iz Apatina i Sombora zbog sumnje da su posjedovali veliku količinu oružja, koju je policija zaplijenila.

Kako se navodi, to je najveća količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava koja je zaplijenjena u posljednjih 16 godina.

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije navodi se da je policija oduzela devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma eksploziva TNT sa više desetina električnih detonatora, 111 komada ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dvije zolje i 10 komada tromblonskih mina.

Policija je zaplijenila i osam automatskih pušaka, dvije poluautomatske puške puška M-48, mitraljez, šest pištolja, karabin sa optičkim nišanom, malokalibarsku pušku „pumparicu“, uređaj za noćno osmatranje, oko 6.000 komada municije, protivtenkovske mine i nekoliko metara sporogorećeg štapina, prenosi Anadolija.

Uhapšeni su S. K. (35), D. G. (40), D. D. (44), M. B. (21), D. Đ. (51), N. K. (27), D. C. (28), M. O. (46), R. G. (27) i B. M. (29).

Sumnja se da su oni po nalogu organizatora S. K. tokom ove godine nabavljali veće količine oružja, municije i eksplozivnih materija, a da je S. K. prodavao to oružje.

(Faktor.ba)

Related posts