Počinje izgradnja najljepšeg stadiona na Balkanu uz riječi: "Borimo se protiv zla!"

Kosovo dobija Nacionalni stadion

Iako su relativno novi na evropskoj nogometnoj mapi, Kosovo će ubrzo dobiti Nacionalni stadion od kojeg zastaje dah.

U Muzeju Kosova je predstavljen projeakt Nacionalnog stadiona koji će biti izgrađen u blizini Drenasa.

Svečanosti ovog projekta prisustvovali su predsjednik Sabora Kadri Veseli, zatim ministar sporta Kujtim Gashi, predsjednik FFK-a Agim Ademi, glavni tajnik Eroll Salihu, predsjednik KOK-a, Besim Hasani, nogometaš Milot Rashica, kao porodica Vokrri i mnoge druge osobe iz institucija i sportskog života.

Ministar sporta, Kujtim Gashi, istaknuo je kako se radi o kapitalnom projektu i najvećoj investiciji u toj zemlji, dok put do danas prema njegovim riječima nije bio lak.

“Vjerujem da smo sada postigli projekt koji zadovoljava uvjete i potrebe naših sportaša. Posebno se zahvaljujem Kadri Veseliju, koji je snažno podupirao ovaj projekt. Zahvaljujući njegovoj predanosti danas predstavljamo ovaj projekt. Ovaj će stadion biti izgrađen između Kosova, blizu aerodroma i blizu autoputa. Najudaljenije mjesto u zemlji od ovog stadiona bit će manje od sat vremena, što znači da je i odabrana lokacija bila prava. Uvjeren sam da ćemo za nekoliko mjeseci započeti ovaj projekt “, rekao je ministar Gashi.

“Republika Kosovo bi ionako trebala imati najljepši stadion na Balkanu i to bi trebalo izgraditi i započeti ove godine. Ovi momci rade nešto izvanredno. Ovi momci pokazuju da kada želimo i kada smo odlučni možemo postići sve. Tako možemo dobiti bitku za našu zemlju i borbu protiv zla. Ovi momci su najbolji primjer. Poput Majlinde Kelmendi, nacionalni momci nas čine ponosnima”, kazao je predsjednik Sabora Kadri Veseli.

Ove godine se očekuje početak izgradnje stadiona koji će imati 30.000 sjedećih mjesta. Prema predstavljenom projektu, Nacionalni stadion imat će restorane, hotele, pomoćne prostore, parkove i bazene, dok će nautakmicama na Kosovu stadion biti osvijetljen plavom bojom.

Related posts