Početak prijateljstva između Neymara i Mbappea vrijednog 400 miliona eura

Dvije najveće zvijezde ljetnog prijelaznog roka Brazilac Neymar i Francuz Kylian Mbappe odradili su prvi zajednički trening u dresu francuskog velikana Paris Saint-Germaina.

Neymar je ovoga ljeta stigao u PSG za 222 miliona eura odštete iz Barcelone, dok je Mbappe došao iz Monaca za 180 miliona eura. No, Mbappe je prvo stigao na posudbu kako bi klub ostao u okvirima finansijskog fair playa, ali brojni mediji nagađaju kako je pariski klub ipak prekršio pravila.

Ako je suditi prema prvom treningu Neymar i Mbappe će se dobro slagati. Obojica nisu skrivali oduševljenje što se nalaze u istoj ekipi. Cijelo vrijeme su se šalili i zabavljali neobazirući se na brojne novinare i fotoreportere.

“Veliko mi je zadovoljstvo pridružiti se jednom od najvećih klubova na svijetu. Bit ću okružen brojnim nogometnim velikanima. U maju sam mislio kako ću ostati u Monacu, no određeni događaji promijenili su moje planove. Nisam želio napuštati Francusku, a bilo mi je važno vratiti se u grad u kojem sam odrastao. Želim obilježiti historiju mog grada,” kazao je Mbappe, koji je rođen u pariskom predgrađu Bondy.

Vodstvo PSG-a se nada kako će trio Neymar – Cavani – Mbappe odvesti pariski sastav na evropski tron.

Prvi zajednički nastup u novom dresu Neymar i Mbappe će imati u petak kada PSG gostuje u Metzu, a utorak slijedi otvaranje Lige prvaka u Glasgowu protiv Celtica.

“Presretan sam što ću igrati u istom sastavu s Neymarom. Svi znamo kakav je to majstor. Moj cilj je postići što više golova i pomoći Neymaru da osvoji Zlatnu loptu,” kazao je 18-godišnji francuski napadač.

Related posts