Počela radionica „Bihaćka regija – pravac razvoja incoming turizma“

Na lokalitetu Japodskih otoka u Račiću kod Bihaća sa radom je počela radionica pod nazivom „Bihaćka regija – pravac razvoja incoming turizma“. Ovaj događaj se organizira u okviru projekta MarketMakers podržanog od Vlade Švicarske, a koji provodi konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv, Posao.ba i turistički klaster Una.

Prema riječima Armina Amidžića, predsjednika UO Turističkog klastera Una, na današnjoj radionici razgovarati će se o izazovima i perspektivama razvoja incoming turizma u Bihaću i okolini, sa akcentom na iskustva koja su stekli institucije i osobe iz oblasti turizma sa područja Hercegovine.

„Jedan od ciljeva zbog kojeg je osnovan klaster jeste uvezivanje svih pružalaca usluga u oblasti turizma. Turizam se do sada razvijao stihijski i želimo ovoj grani privrede dati veću važnost u lokalnoj zajednici i inostranstvu. Zbog toga su i ovakve radionice od velikog značaja za sve turističke radnike u našem gradu„- kazao je Amidžić.

Podršku današnjoj radionici dala je i gradska uprava Bihaća, a obraćajući se prisutnima, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, kazao je da je formiranje Klastera za turizam jedna dobra i korisna ideja, koja je, ističe Župa, povezala ljude sa istim zajedničkim ciljem i interesom, a to je razvoj turizma.

“Gradu Bihaću razvoj turizma je izuzetno bitan i važan i stoga smo podržali osnivanje Klastera za turizam Una kao dobre polazne tačke koja će pokrenuti stvari. Današnja radionica govori da je Klaster napravio prvi korak i već opravdao svoje formiranje “ – istakao je predsjedavajući Župa.

Related posts