Pljačkaše zlatare u Italiji odala riječ – “Čekaj”

Uroš Ivković (30) i Aleksandar Šarac (29) iz Srbije uhapšeni su zbog pljačke luksuzne zlatare u Milanu, kada su u septembru 2016. godine oteli nakit vrijedan više stotina hiljada eura, pišu italijanski mediji. Vjeruje se da su lopovi, koji su opljačkali nakit “u stilu Pink Pantera”, dio šire grupe pljačkaša koji su operisali u velikim evropskim gradovima.

Kako pokazuje snimak sigurnosnih kamera koji je nedavno objavljen na internetu, jedan od pljačkaša prvo je stigao u zlataru, izgiravajući lažnog kupca. On je od prodavačice zatražio da mu pokaže dragulje, govoreći pritom na engleskom jeziku. Kako snimak pokazuje, nesretna žena je potom otišla do prostorije sa sefom, gdje ju je lopov sustigao, oborio na pod i vezao joj ruke, prenosi Blic.

Njegov saučesnik je zatim nonšalantno ušao u radnju i “počistio” sef. Dragulje i nakit su potršali u torbe koje su sa sobom nosili, nakon čega su opušteno napustili radnju na glavni ulaz.

Ivković je, prema pisanju italijanskih medija, ranije osuđivan zbog manjih krađa u Italiji, ali i u Srbiji. Šarac je, s druge strane, uhapšen u Srbiji po međunarodnoj potjernici, i Italija će vjerovatno tražiti njegovo izručenje. Policija traga i dalje za trećim saučesnikom u pljački.

“Bila je to dobro pripremljena grupa, s pažnjom su planirali napad. Pljačka je trajala svega nekoliko minuta, alarm se oglasio tek pola sata kasnije, kada ga je uključila radnica kada je uspjela da se oslobodi. Pljačkaši su već šest sati kasnije bili na granici Hrvatske i Srbije”, saopštili su jučer italijanski inspektori na konferenciji za medije.

Jedan od istražitelja pljačke rekao je da su inspektori imali sreću da je vezana radnica znala po neku riječ srpskog, pa je razumjela kada je jedan lopov u toku pljačke kratko drugom rekao – “Čekaj”. Taj detalj usmjerio je inspektore na Srbiju, i na kraju rezultirao hapšenjem.

Related posts