Pero Gudelj otkrio da nije želio izvršiti samoubistvo, već da su ga nepoznate osobe željele ubiti

Vlasnik lanca trgovina FIS i biznismen Pero Gudelj nakon tri godine je otkrio da nije pokušao izvršiti samoubistvo, već da su ga dvije nepoznate osobe željele ubiti u augustu 2015. godine.

U šokantnoj ispovijesti na mjestu koje je posjetio prvi put nakon kobnog dana rekao je kako je tog dana imao dvije opcije – biti zapaljen u vlastitom automobilu ili dobiti tri metka u usta.

Na svom Facebook profilu Gudelj se javnosti obratio putem videosnimka u kojem je iznio neke detalje događaja koji se zbio prije skoro tri godine.

“Nalazim se na mjestu zločina gdje su me pokušali ubiti. Imao sam 10 sekundi da razmislim, da budem zapaljen u vlastitom autu ili da dobijem tri metka u usta, pošto su mi stavili pištolj u usta. Odlučio sam sam pucati. Neću da povezujem bivši ženu s ovim, ona nije kriva u tome, garantujem, niti je nacionalizam, niti je konkurencija ovo uradila”, poručio je Gudelj.

On je istakao da ne želi o tom događaju govoriti mnogo te da će djeci sve ispričati kada napune 30 godina, jer i njih želi zaštititi.

“Hvala Bogu da sam živ, da sam sa svojom djecom, uposlenicima i da mogu doprinositi narednih godina FIS-u i Vitezu. To se desilo blizu moje kuće.”

Gudelj je kazao da su mu dvije maskirane osobe zaprijetile da dvije godine ne smije nikome davati njihov opis, a ukoliko bi progovorio da bi mu se desilo isto ili  bi nastradao neko od njegove porodice.

https://www.facebook.com/pero.gredelj/videos/120047732223785/

Related posts