Partnerstvom grada Bihaća i Razvojne agencije USK-a do novih razvojnih projekata

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je  radni sastanak sa čelnim ljudima Razvojne agencije USK-a i Privredne komore USK-a na kojem se razgovaralo o priključivanju grada Bihaća u aktivnosti projekta započetog od strane RA USK i PK USK a odnosi se na uspostavljanje “ co-working” prostora za mlade kreativce na području grada Bihaća.

Prema riječima gradonačelnika Fazlića, gradska uprava Bihać podržati će ovu ideju kroz pronalazak adekvatnog prostora koji bi se koristio u ovu namjenu.

“Već na prvom sastanku razmijenili smo neke ideje i dogovorili saradnju i za nas u gradskoj upravi Razvojna agencija USK-a je od velikog značaja jer djeluje u Bihaću i kroz zajedničke projekte možemo ostvariti daleko bolju saradnju nego što je to bilo do sad. RAUSK se trenutno nameće kao jedini ozbiljan faktor u oblasti prekograničnih projekata i projekata finanaciranih od strane EU i grad Bihać želi da bude otvoren i surađuje sa svim institucijama čije djelovanje može donijeti pozitivne pomake“ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Istaknuvši zadovoljstvo spremnošću gradske uprave da u narednom periodu ojača saradnju sa Razvojnom agencijom USK-a , Samir Jodanović, direktor RA USK-a, kazao je da posebno raduje činjenica da će grad Bihać zajedno sa RA USK-a i PK USK-a sinergijski djelovati.

“Na sastanku je dogovoreno i formiranje projektnog odbora koji bi rukovodio aktivnostima oko otvaranja prvog ”co-working” prostora u sklopu kojeg će jedna od najvažnijih aktivnosti biti održavanje edukacija iz oblasti informacionih tehnologija“ – istakao je direktor Jodanović.

Related posts