Oženio djevojku koju je u Tunisu spasio od teroriste

Britanac kojeg je napadač usred terorističkog napada u Tunisu 2015. godine ustrijelio tri puta dok je on štitio svoj zaručnicu sada je stao pred oltar – zajedno s njom.

Seifeddine Rezgui, pripadnik ISIL-a, koji je u junu 2015. godine u Tunisu pobio 38 ljudi, tri je puta pucao i na Mathewa Jamesa, 32-godišnjeg Britanca koji je legao na svoju zaručnicu kako bi joj spasio život.

Iako je obilno krvario, ljekari su mu uspjeli spasiti život.

Pred njim je bio dug i mukotrpan put oporavka, no – uspio je, a priča mladog para prije nekoliko dana dobila je i vrlo sretan epilog. Naime, James i njegova zaručnica Seara Wilson (28) pred oltarom su izrekli sudbonosno “da” i tako okrunili dugogodišnju vezu iz koje već imaju dvoje djece, prenosi 9News.

– Ovo je novo poglavlje. Svi kažu da se na dan vjenčanja udaješ za najboljeg prijatelja. Ali, ja sam se udala i za svog heroja – rekla je Seara nakon vjenčanja.

Iako je njihova priča sretna, posljedice napada i dalje su s njima svaki dan, prenosi 24sata.hr.

Osim što Mathew još uvijek trpi velike bolove zbog metaka koji su mu povrijedili prsa, rame, trbuh i nogu, te srčanog udara koji je doživio na putu ka bolnici, oboje supružnika pati od PTSP-a.

– Nakon napada u Tunisu za sebe uvijek govorim da sam najsretniji čovjek na svijetu. I to je zaista istina, no Seara i ja smo prošli kroz toliko toga. Život je velika borba i trpim velike bolove – rekao je Mathew.

Sve to barem je nakratko nestalo u trenutku kada je njegova zaručnica krenula prema oltaru.
Seifeddine Rezgui

– Kada sam je vidio, oči su mi se ispunile suzama, no nisam mogao skinuti pogled s nje – zaključio je sretni mladoženja.

Related posts