Ove države i gradovi će vam platiti da se u njih doselite

Ako želite promjenu ritma i dosadila vam je monotonija vašeg grada, zašto se ne odselite? Naravno, preseljenje je stresno i skupo, ali postoje i neka mjesta koja će vam čak i platiti da se kod njih preselite.

Portal Grunge odabrao je samo nekoliko takvih.

Aljaska

Volite tamne zime i mnoštvo golog tla? Preselite se na prekrasnu Aljasku. Zbog klime i udaljenosti, Aljaska sa zadovoljstvom potiče građane da se dosele. Svaki stanovnik Aljaske dobiva 2.000 dolara samo zato što živi tamo.

Čak i novorođenčad dobivaju tu svotu novca. Stoga, ako vam se sviđaju planine, ledenjaci, ribarstvo i ljeta koja ne prelaze 18 stepeni Celzijevih, razmislite o životu na sjeveru.

New Haven, Connecticut

Kad razmislite o univerzitetu Yale, zamišljate bogate bijelce kako raspravljaju o aktualnoj politici u sobama za sastanke brojnih tajnih društava. Međutim, stvarnost je mrvicu drukčija. New Haven, dom uglednog univerziteta, ima problema sa zločinima i nedavno je bio drugi najopasniji grad srednje veličine u SAD-u. Zbog toga grad nudi 10.000 dolara beskamatne pozajmice za kupovinu prve nekretnine, a ako živite dulje od pet godina, istu pozajmicu će vam oprostiti.

Možete dobiti 30.000 dolara za energetsku obnovu nekretnine, a ako živite duže od 10 godina, ni tu pozajmicu ne morate vraćati. Čak i srednjoškolcima koji imaju dobre ocjene nude školovanje u bilo kojoj školi unutar Connecticuta.

Baltimore

Još jedan grad koji ima problema s kriminalom je Baltimore. Proglašen je sedmim najopasnijim gradom u SAD-u, a postao je slavan i po brutalnoj seriji Žica.

Potencijalnim doseljenicima nude 5.000 dolara za kupovinu nekretnine, a ako želite kupiti napuštenu kuću, bilo gdje u gradu, nude 10.000 dolara.

Detroit

Svi već znaju da je Detroit grad duhova, barem ako ste pogledali bilo koji spot za Eminemovu pjesmu. Live Downtown program je koji omogućuje ljudima da kupuju nekretnine u središtu grada. Ako kupujete nekretninu, dobit ćete 20.000 dolara zajma kojeg, pod određenim uvjetima, nećete morati vratiti.

Čak i najmoprimci dobivaju neke olakšice, pa tako dobiju 2.000 dolara za prvu godinu najma i po 1.000 dolara za svaku iduću.

Većina Kansasa

“Toto, mislim da nismo više u Kansasu”, rekla je Dorothy iz knjige Čarobnjak iz Oza. Sličnu izjavu su ponavljali brojni bivši stanovnici te savezne države i oni to sada žele promijeniti. Grad Lincoln dat će vam, potpuno besplatno, komad zemlje za gradnju porodične kuće.

Ali država nudi i porezne olakšice ili otplatu studentskih kredita, samo se trebate odlučiti živjeti u ruralnom dijelu države.

New Richland, Minnesota

Da Kansas nije jedini, dokazuje New Richland koji nudi zemlju za gradnju porodične kuće.

Stoga, ako vas privlači život u samoći i debelom temperaturnom minusu, možda je to pravo mjesto za vas.

Pipestone, Manitoba

Nije samo Amerika očajna zbog nedostatka stanovnika. Čak i Kanada ima problema s odljevom stanovnika i zbog toga Pipestone u Manitobi nudi zemljište. Istini za volju, zemljište nije besplatno, ali predujam od 1.000 dolara rezervira zemlju, a kupovina je samo dodatnih 10 dolara.

Osim toga, ako se odlučite na pokretanje vlastitog biznisa, nude 32.000 kanadskih dolara poticaja.

Otok Maatsuyker, Tasmania

Ako volite osamu, ali vam ne odgovaraju sjeverne klimatske prilike, razmislite o južnim vremenskim prilikama. Otok Maatsuyker, nedaleko od južne obale Tasmanije, svake godine traži par volontera koji će živjeti mjesecima u potpunoj samoći.

Volonteri moraju podnositi redovne izvještaje o vremenu, održavati svjetionik i jednostavno pripaziti na infrastrukturu.

Selo Mishima u Japanu

Selo ima velikih problema sa stanovništvom. Ostalo je samo 400 ljudi i većinom su starci. Kako bi malo povećali broj stanovnika, nude oko 800 dolara za preseljenje i dodatnu mjesečnu pomoć za navikavanje na život.

Ako ste samci, platit će vam nekoliko izlazaka, ako imate dijete platit će školovanje. Povrh svega nabrojanog, dobit ćete vlastitu kravu.

Otok Pitcairn u Južnom Pacifiku

Jedan od najudaljenijih otoka na svijetu, samo pedesetak stanovnika. To je, ukratko, Pitcairn. Zbog tako malo stanovnika, samo žele privući nove ljude i zbog toga nude zemljište samo da dođete.

Upprkos tako primamljivoj ponudi, do sad je samo jedna osoba prihvatila i došla na otok. Možda zato što imaju samo jednu trgovinu koja radi tri dana u tjednu i sve se mora naručivati s Novog Zelanda svako tri mjeseca.

Related posts