Otjerala ga iz kreveta zbog hrkanja, pronašla ga ujutro mrtvog

Djevojka koja je izbacila svog momka iz kreveta zbog glasnog hrkanja ostala je šokirana kada je otkrila da su to bili njegovi izdisaji pred smrt.

Lisa Lee kaže da su je doktori uvjerili da njezin partner Lewis Little pati od rijetke srčane bolesti koja se naziva Brugada sindrom, koja uzrokuje poremećen rad srca.

Lewisu Littlu iz Northumberlanda, srce je prestalo da kuca u noći kada je Lisa čula hrkanje svog partnera, ali ono što je zapravo čula je zvuk zraka koji napušta tijelo i prolazi kroz glasnice, piše Daily Mail.

Lisa je nakon toga pokrenula peticiju da ljudima sa ovim rijektim sindromom omoguči ugradnja unutrašnjeg defibtilatora (ICD), koje ponovo pokreće srce nakon zastoja.

“Rekli su nam da će Lewis imati dug, sretan i zdrav život – ali je umro godinu dana nakon dijagnoze”, počela je svoju priču dvadesetpetogodišnja Lisa Lee.

“Kada smo bili u krevetu, samo sam mislio da je hrkanje, pa sam ga izbacila iz kreveta i rekla mu da šuti. Kada sam shvatila da su plahte mokre od znoja i da nešto nije uredu, već je bio mrtav. Odmah sam pozvala hitnu pomoć, ali oni su samo konstantovali smrt”, rekla je Lee.

Brugada sindrom je rijetko, ali ozbiljno, oboljenje srce, stanje koje može dovesti do nenormalno brzog srčanog ritma koje vrlo često izaziva nesvjesticu.

“Kasnije sam saznala da je hrkanje bilo zrak koji napušta tijelo. Da je imao ICD ostao bi živ. Želim da ljudi s istim sindromom budu svjesni ovog problema i da na vrijeme spase sebi život. Sindrom je tihi ubica – samo želim podići svijest i osigurati da se nešto uradi”, završila je svoju priču Lewis Lee.

Brugada sindrom je najčešći uzrok iznenadnih srčanih udara kod mladih, zdavih ljudi, a ne može se dijagnosticirati, jer nema vidljivih abnormalnosti.

Related posts