Općina Bužim objavila Program poticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini

Sredstva u iznosu od 100.000,00 KM odobrena budžetom za 2021.godinu za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Bužim raspoređena su u saradnji sa Udruženjima i poljoprivrednim proizvođačima sa kojima je održan sastanak kako bi usaglasili Program sa poljoprivrednim proizvođačima koji su korisnici naših poticaja.

Programom se određuju vrste, kriteriji i načini raspodjele novčanih sredstava iz granta za razvoj poljoprivrede. Pravo na dobivanje sredstava u skladu sa Programom novčanih podrški ostvaruju sva pravna i fizička lica (vlasnici prijavljene poljoprivredne proizvodnje) koja blagovremeno podnesu zahtjev za novčanu podršku, ispune kriterije iz Programa za proizvodnju koja je ostvarena na području općine Bužim.

“Ove godine smo odlučili da krenemo ranije sa objavom programa poticaja poljoprivrednim proizvođačima kako bi olakšali dosta tešku godinu za sve proizvođače koji su susreću sa brojnim problemima u proizvodnji. Jedan od glavnih ciljeva Programa je poticanje poljoprivrednih proizvođača na proizvodnju i plasman domaćih proizvoda, povećanje ponude i poboljšanje njihovog kvaliteta, te zdravstvene i higijenske ispravnosti proizvoda. Također, riječ je o unapređenju poljoprivredne proizvodnje i povećanju obima korištenja poljoprivrednog zemljišta radi jačanja konkurentnosti naših poljoprivrednika, te omogućavanju stalnog izvora prihoda”, istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić na službenoj Facebook stranici.

Detaljnije o programu pogledajte u prilogu.

Related posts