Omladina iz Bosanskog Petrovca u realizaciji još jednog projekta

U okviru organizacije PRO-Budućnost, sa kojom sarađuje i Fondacija Mozaik, dana 26.1.2017. godine je u maloj Sali potpisan ugovor sa neformalnom grupom iz naše Opštine.

Potpisivanju su prisustvovali pored predstavnice Mozaika, članovi radne grupe PRO- Budućnost, neformalne grupe, kao i član MOBA (Mreža omladinskih banaka).

Naime, ovim ugovorom članovima neformalne gupe, na čelu sa koordinatoricom Milicom Latinović, dodijeljena su sredstva od 2000 KM, za projekat „Igraj košarku i budi sretan“, koji će se od marta implementirati u našoj Opštini.

Pored aktivnosti koje su karakteristične za ovaj projekat, druženje, udruživanje, te nota pomirenja ovaj projekat nosi i dio koji je posvećen sportu, a to je košarka, što i govori sam naziv projekta.

Projekat “Igraj košarku i budi sretan” odobren je u okviru Četvrtog poziva za PRO-Active fond, koji je bio otvoren od 19. septembra do 26. oktobra prošle godine. Na poziv je stiglo 79 prijedloga projekta koji su potraživali ukupno 130.790,03 KM, a odobrena su 54 projekta.

Ovim projektom petrovačka neformalna grupa je zamislila da mladima prenese teoretske i praktične viještine iz košarke. Na samom kraju aktivnosti grupa će organizovati turnir, a tokom projekta predavanja i posjetu vjerskim objektima u našem gradu, kao i prijateljske utakmice sa mladima iz Drvara i Sanskog Mosta.

Dokaz je ovo da bosanskopetrovačka omladina aktivno radi na unapređenju boljih odnosa, te da se na njih itekako može računati u izgradnji bolje budućnosti.

Related posts