Olimpijski komitet BiH uručio sportistima priznanja za vrhunske rezultate

Olimpijski komitet Bosne u Hercegovine (OK BiH) danas je u Olimpijskom muzeju uručio priznanja sportistima za “Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini”.

Dobitnici priznanja za “Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini” su muška seniorska košarkaška reprezentacija BiH, Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo, Taekwondo savez BiH (specijalna nagrada), Fahrudin Adilović, Benjamin Husić, Ira Grgić, Milica Vasić, Jelena Vasić, Ejla Makaš, muška kadetska taekwondo reprezentacija BiH.

Nagradu su zatim dobili teniseri Tomislav Brkić, Marko Maksimović, plivači Lana Pudar, Jovan Lekić, kajakaš Dušan Mačkić, skijaši Elvedina Muzaferija i Aleksa Vuković, biciklistkinja Lejla Tanović, Hajrudin Trle (specijalna nagrada), sankaš Mirza Nikolajev, bokserka Tara Bohatjuk, judisti Larisa Cerić i Toni Miletić, Ognjen Pavlović (specijalna nagrada), atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, te bodybuilder i fitness Adnan Alagić.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, uprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate, saopćeno je iz OK BiH.  

– Ova dodijeljena priznanja su priznanja za predanost, rad i zalaganje, uprkos nesvakidašnjim uslovima izazvanim pandemijom zbog koje su odgođena mnogobrojna evropska i svjetska takmičenja, pa tako i tradicionalna manifestacija Olimpijskog komiteta BiH, izbor sportiste godine. U protekloj godini izazov je bio otići na takmičenje, a još veći ostvariti vrhunski rezultat i zato vi, dragi sportisti, činite ponosnim ovu zemlju i našu veliku sportsku porodicu koja njeguje olimpijske vrijednosti – kazao je Kvesić.

Izražava nadu da će se već naredne godine takmičenja odvijati u normalnim uslovima i održati izbor sportiste godine. 

Kvesić je naglasio da će Olimpijski komitet BiH i dalje podržavati dosljedne, smjele i uporne koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate, a posebno je čestitao mladim sportistima koji su bh. javnost pozitivno iznenadili brilijantnim rezultatima.


Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts