Okršaj u Atini: Grčka mora pasti

Reprezentacija BiH večeras igra utakmicu s Grčkom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Sa Grčkom smo igrali sedam puta, a samo jednom smo ih pobijedili. Selektor Mehmed Baždarević u večerašnjoj utakmici ne može računati na Edina Višću koji se na sinoćnjem treningu povrijedio, piše bh. novinska agencija Patria.

Selektor Mehmed Baždarević uvjeren je da će njegovi igrači dati sve od sebe.

– Dobro smo radili, atmosfera je bila odlična pred meč koji je veoma važan za nas. Nadam se da ćemo odigrati dobro i ostvariti povoljan rezultat. Želimo pobjedu, ali nećemo biti nezadovoljni ni ako osvojimo jedan bod.

Grčka je jaka reprezentacija, ali imamo i mi svoje kvalitete. Moramo biti na nivou i dosta raditi na terenu kako bismo napravili probleme protivniku i došli do željenog rezultata – kazao je Baždarević.

Prije četiri godine neriješen rezultat u Atini je otvorio vrata Mundijala u Brazilu našoj selekciji. Kapitane Edin Džeko kazao je da je pred njima jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama, kao i za Grčku.

– Možda je prednost protivnika što igra pred svojim navijačima, ali i to u određenom trenutku može postati dodatni pritisak. Treba da se skoncentrišemo i spremimo za meč i svi moramo dati svoj maksimum. To je jedini način da dođemo do povoljnog rezultata.

Zmajeve će na stadionu bodriti nekoliko stotina navijača koji su došli iz cijele BiH. Utakmica počinje u 20:45 sati.

Related posts